DSC_9678.jpg

Utstillingsåpning:

Manuel Portioli & Inga S. Søreide

OBS: ARRANGEMENTET ER AVLYST PGA COVID-19!

3 mar 2020

Kunstgarasjen, Møllendalsveien 15

Kunstgarasjen ønsker velkommen til en trippel vernissage med kunstnerne Manuel Portioli og Inga S. Søreide, samt en helt ny medlemsutstilling i Salongen!

I galleriets Midtre Sal viser Manuel Portioli utstillingen “The Promised Land”. I Inneste Sal viser Inga S. Søreide utstillingen “Det brer seg”. I Salongen, Korridoren og Hanskerommet vises en helt ny medlemsutstilling, med verk av blant annet Tom Kosmo,

Om utstillingene:

THE PROMISED LAND – MANUEL PORTIOLI 13. mars- 24. april 2020

«Å male landskap har alltid fått meg til å undre meg over meningen med livet. Der er noe kontemplativt ved selve det å male et landskap. Å reprodusere et bilde bringer en ufravikelig tilbake til minner knyttet til det bildet, og får en til å reflektere over selve ideen om tilblivelse. Mange malere har erfart at å male noe, ofte er det samme som å forstå det objektet. Å male et fjell er å forstå fjellet. Å male krever at man kan ta noen snarveier. Triks og illusjoner. Hemmeligheten bak disse snarveiene er en dyp kunnskap om ruten. Bare da, når man har forstått hvordan dalene møter steinete nuter, hvordan bratte topper faller ned mot runde heier, hvordan vannet renner fra stein til stein mot en elv…bare da kan man ta noen snarveier. Og det er da man forstår at man selv har vært en tektonisk kraft som har presset opp landmasser og formet dem til topper gjennom tyngdekraft, naturkrefter og tid.”

Fjellet er det arketypiske symbolet på noe man må overvinne. Det er en slags positiv hindring. En konkret hindring, som begynner, og slutter, som kan passeres via en oppmerket sti, som stiger sakte fra dalen til fjellets topp. Det er en sti full av vanskeligheter men likevel, en synlig sti. Fjellet er et løfte om suksess gjennom hardt arbeid.

Pilegrimsferder, mytologi og hellige steder har alltid vært en del av tankegodset bak Manuel Portiolis arbeid. Guder og demoner nedkjemper hverandre og gjenoppstår i hverandre etter blodbadet. I gresk mytologi dreper Atalanta et fryktelig villsvin, som er sendt av Artemis for å ødelegge Calydonia. Drapet utløser en fryktelig krig hvor alle står mot alle, og frembringer en demon i ørneskikkelse. Ørnen spiser Prometheus´ innvoller, for alltid. Prometheus har brakt menneskene sivilisasjonen, gjennom å frembringe ild, og blir derfor underlagt en uendelig straff fra gudene. Slik inngår guder og mennesker i et evig kretsløp av død og skapelse. Mens du setter fot etter fot mot det lovede landet, på andre siden av fjellet, går sivilisasjoner under og gjenoppstår. Plutselig er du ikke alene på stien. Vi er tusener nå. Vi fyller opp hver tomme. Vi faller, og danner nye stier. Noen av oss når ikke fram. Men utsikten her oppefra er fantastisk.

Manuel Portioli er født i Italia, men bor og arbeider idag i Bergen, Norge. Han er utdannet ved Bologna Kunstakademi 2010 og Kunsthøgskolen i Bergen 2014. Han har hatt utstillinger både i Norge og Italia, og har mottatt flere priser og stipender for sitt arbeid.

DET BRER SEG –INGA S. SØREIDE- 24. april 2020

Inga S. Søreides arbeider balanserer mellom det familiære og ukjente, natur og kultur. Gjennom skulptur, installasjoner eller maleri lager hun ambivalente bilder eller scenarioer. Utstillingstittelen, som nå har fått en ny og uhyggelig aktualitet, viser til noe som er i vekst, i en bevegelse. Utstillingen består av en rekke skulpturer i materialer som betong, keramikk og gips, samt to akrylmalerier på lerret. Formspråket veksler mellom surrealisme og figurasjon, der kjente objekter blir satt sammen med mer åpne former og element. Virkeligheten blir snudd opp ned, og bildene åpner for refleksjoner og tanker rundt menneskelige tilstander og vilkår. Søreide ønsker å finne nye meninger eller betydninger i motsetninger og ytterkanter gjennom sammenstillinger av ulike ting. Dette kommer til uttrykk i et billedlandskap som tar opp både metafysiske, surrealistiske og psykologiske og tema.

Utgangspunktet er ofte deler av menneskekroppen, der Inga S. Søreide nytter håndverksmessige prosesser med modellering og støping. Av og til kobles også disse delene sammen med andre former og objekter. Det intuitive og underbevisste får spille en stor rolle i praksisen.
Maleriene har motivkrets med elementer fra landskap og skulpturer. Landskapene er hentet fra minner, der fortid og nåtid møtes. Ulike lag og deler settes sammen til komposisjoner og motiv.

Inga S. Søreide har tidligere hatt utstillinger på bla. Galleri GAD (Oslo), i Örebro Kunsthall, på Galleri 21(Malmö), Visningsrommet USF, deltatt på gruppeutstillinger som på Høstutstillingen, i Kunstnerforbundet, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Forumbox (Helsinki) m.fl. I år deltar hun på Vestlandsutstillingen (kommer til Kunstgarsjen 15. okt).
Inga har utdannelse fra Kunstakademiet i Bergen, Kunsthochschule Berlin- Weissensee og Statens kunstakademi i Oslo.

MEDLEMSUTSTILLING 13. mars- 24. april 2020

I tillegg til to de to fantastiske separatutstillingene til Manuel Portioli og Inga S. Søreide er det montert en helt ny medlemsutstilling i Salongen, Korridoren og Hanskerommet. Her kan publikum se verk av:

Mattias Härenstam
Rita Marhaug
Tom Kosmo
Idun Baltersen
Anders Kjellesvik
Hanneline Visnes
Astrid Drageseth
Kai Arne Kirkebø
Jan Henning Larsen
Kristin Tårnesvik
Manuel Portioli
Vilde Salhus Røed
Øyvind Johnsen
Birgit Eide

Alle verkene er for salg. Velkommen til medlemsutstilling i Kunstgarasjen!

Forrige
Forrige

Februar: Bergen Performance Festival

Neste
Neste

Mars: Alle arrangementer utsatt