Whats on

HovedutstillingUnn Fahlstrøm

Mandag 3.desember – 12.desember

Unn Fahlstrøms bakgrunn som videokunstner ligger til grunn for hennes nye arbeider i tekstil. I kunstgarasjen viser hun trådbaserte arbeider på oppspent lerret. Trådene er strukket horisontalt fra den ene siden av lerretet til den andre og dekker nesten hele billedflaten med rette linjer i millimeters avstand mellom hverandre. Noen av trådene fortsetter uavbrutt, mens andre brytes av enkelte sting som tilsammen tegner vertikale linjer og flater i de reduserte komposisjonene.

Fahlstrøms arbeid med tekstiler oppstod som et svar på hvordan å kunne bearbeide analoge videobilder utenfor video. Hun fant paralleller mellom videostrukturene, de horisontale linjene som videobildet er bygget opp av og tråden. Tekstilmediet gjorde det mulig å jobbe detaljert med videostrukturene i store formater. Arbeidene er refleksjoner over såkalt immaterielle medier og hvordan å forholde seg til dem. De er konstruksjoner som åpner opp for en annen forståelse av prosessen som ligger bak billedproduksjonen.

Hvite og sorte striper

Upcoming exhibitions

Three glasses of wine in front of an artwork (photo)

Malerier av Therese ChristensenKunst og Vinsmaking

30. mai kl. 17.00
kr 450

I mai og juni viser Kunstgarasjen i Bergen en større utstilling av maleri og tegninger av Therese Christensen (1946-2017). Vi finner viner inspirert av maleriene, som ofte er uten tittel. Vi skal blindsmake vinene, for å nærme oss denne samstemte opplevelsen av kunst og vin.

Upcoming events