Judy Sirks Vevle

1: Jordisk, akryl på lerret, 2018
2: Bare is, akryl på lerret, 2018

Maleri er hovedsakelig Vevles arbeidsfelt. Bildene er umiddelbare og fargesterke, og de maleriske egenskapene er viktig. Maleriene har et snev av fotorealisme, men strøkene er ikke for nøyaktige. Sirks Vevle er på jakt etter farger, lys og skygge, former, kontraster som hun fremhever i den maleriske prosessen. Sirks Vevle oppdager ulike egenskaper ved ulike materialer og materialiteter og prøver å kombinere dem. Hun forstørrer, fremhever og forsterker detaljer.

Arbeidet er basert på fotografier definert av kunstnerens blikk og utvelgelse av motiv: nærbilder av stein, is, jord, kvister, blader og nå også innslag av menneskeskapte materialer og røyk. Mennesket versus natur og klimaendringer er tema som begynner å materialisere seg i arbeidene hennes.

Judy Sirks Vevle har jobbet mye med film/video og foto tidligere, og for henne var dette også veien inn – eller tilbake til maleriet som utrykksform. Video i kombinasjon med maleri er en form hun også arbeider med, senest stilt ut på Kunstgarasjen i 2017.

Se eksempel på film “Kvistfilm” på Vimeo (01:50 min): https://vimeo.com/223912159

1: Til den siste kvist/kvistfilm, akryl på lerret og video, 01:50 min loop, 2017
2: Bare skrot, akryl på lerret, 2018
3: Bare røyk, akryl på lerret, 2019