UTSTILLINGSÅPNING: SILJE HEGGREN OG SIMONE HOOYMANS

Velkommen til åpning av to nye separatutstillinger i Kunstgarasjen!

Fredag 10. januar klokken 19.00 åpner utstillingene “How Beautiful, How Catastrophic” av Simone Hooymans og en utitulert utstilling av Silje Heggren.

Kunsthistoriker, kunstformidler og foredragsholder Renate Rivedal (Kunstforedrag.no ) vil holde åpningstalen.

Mini-konsert ved trioen Building Instrument (Mari Kvien Brunvoll, Øyvind Hegg-Lunde, Åsmund Weltzien).

******************

Om utstillingene:

SILJE HEGGREN: 

Silje Heggren er en bergensbasert billedkunstner og kunsthistoriker som primært jobber med maleri. Som billedkunstner er Heggren usedvanlig opptatt av evighetsmaskiner, hydrauliske pumper, svevende byer, kompliserte konstruksjoner, og det nylig oppdagede materialet tidskrystaller. De siste årene har forskningshistorie, og hvordan mennesker forholder seg til ny viten, vært en viktig kilde til inspirasjon for kunstneren. Silje er opptatt av hvordan ny kunnskap former måten vi ser verden på; hvordan det påvirker selve måten vi tenker på.

Vanligvis jobber Heggren i perioder på noen år med større maleriserier, som på en eller annen måte henger sammen tematisk sett. Tidligere har hun blant annet malt bilder av berusede og hedonistiske mennesker på byen, av flyplasser og mennesker som venter på å reise, og av surrealistiske byscener. Selv om Heggrens malerier har forskjellige temaer, er de stort sett malt med samme teknikk; med klart avgrensede og monokrome fargeflater satt stramt opp mot hverandre. Teknisk sett er dette en omstendelig og tidkrevende måte å male på, som krever dyp konsentrasjon og mye tålmodighet. Fargebruk og utforsking av fargeklanger, er et viktig element i alle Siljes bilder.

På Kunstgarasjen vil Heggren vise utvalgte bilder fra maleriseriene “Utopolis” og “Time Crystals”.
Silje Heggren har hatt en rekke separatutstillinger, deltatt på mange gruppeutstillinger og gjort flere offentlige utsmykningsoppdrag. Hun har blant annet stilt ut på Bergen Kunsthall, Østfold Kunstnersenter, Galleri KunstVerket, Kunstgalleriet i Stavanger, Oseana og Galleri Bouhlou. Hun er innkjøpt av blant annet Norsk Kulturråd, Rekstensamlingene, Statoils samlinger og KODE. Hun har gjort flere utsmykningsoppdrag, blant annet i regi av Bergen Kunsthall og KORO.

I tillegg til egen kunstproduksjon har Heggren de siste årene jobbet som freelance kunsthistoriker og -teoretiker. Hun har skrevet tekster for publikasjoner som KUNSTforum og Billedkunst, hun har skrevet flere katalogtekster og holdt kunstfaglig foredrag under Arendalsuka. Silje Heggren er for tiden daglig leder på kulturhuset Bergen Kjøtt.

SIMONE HOOYMANS – HOW BEAUTIFUL, HOW CATASTROPHIC:

Katastrofe og kriser kan endre deg fundamentalt som et menneske, men energien som slippes ut i gjenoppbyggingsfasen kan, på en og samme tid, få fantasien i gang og sette fart i kreativiteten.

«How beautiful – How catastrophic» utforsker den transformerende kraften i en krise, så vel som en indre reise.

Animasjonene i utstillingen til Simone Hooymans er en symbolsk utforsking av tidens globale endringer og utfordringer. Arbeidet hennes har paralleler til historiske retninger slik som norsk nyromantisisme, som kjennetegnes av en søken etter storslått natur som en kontrast til det industrielle, tett befolkede urbane landskapet.

Hennes arbeider viser dobbeltheten i landskapet – illevarslende, men også vakkert og mektig. Dette omformer den globale krisen til noe vidunderlig, og det lekes med den vakre spenningen i naturen, som sjelden passer inn i en enkel lineær fortelling.
I stedet spiller det sammen i ukjente og uventede måter og produserer en stadig mer ukjent og uvented fremtid.

Hennes siste animasjon “Ras” (Earthfall) er hovedverket i utstillingen «How beautiful – How catastrophic». “Ras” hadde kinopremiere på årets BIFF-festival i Bergen og hadde utstillingspremiere på Statens Høstutstilling i Oslo og kan nå bli sett i Kunstgarasjen.