TRINE LISE NEDREAAS -OUT OF THE BLUE

Kunstgarasjen er stolt og glad over å presentere Trine Lise Nedreaas som vår første hovedutstiller. Trine Lise Nedreaas er kanskje mest kjent for sine videoarbeider og installasjoner, men også for store utendørs utsmykninger som “Monkey’s Fist” ved Fornebu i Oslo. I denne første utstillingen i Kunstgarasjen har Nedreaas gjort videoarbeidene om til faste fysiske former, hvor hun har resirkulert og gjenbrukt materialer fra demonterte arbeider og rester fra atelieret. Utstillingen gjør både et oppgjør med den bagasjen kunstneren har med seg og et opprør mot det vante og trygge. Resultatet er abstrakte og lekne arbeider med nye uttrykk i uvante materialer og formater.

“Jeg ville finne tilbake til det lekne og upretensiøse. Utfordre meg selv til å gjøre noe helt nytt, uten et script i hodet eller på papiret. Jeg har tatt utgangspunkt i tingene, materialene og kunsten jeg har drasset med meg fra sted til sted. Jeg har prøvd å se dette på nytt og forme det på nytt.

I “Samlede Verk” har jeg komprimert gamle skisser og arbeider til en så liten fysisk størrelse som mulig. I “Videoarbeid” har jeg dratt ut tidligere arbeider på utdatert videobånd og resirkulert disse til nye, faste former – og i “Maleri” debuterer jeg som maler ved bruk av gamle oljemalingsrester fra atelieet.»

Nedreaas bor og arbeider i Bergen, Norge. Hennes arbeider har vært vist i Mori Art Museum (Tokyo), PS1 Moma (NY), Kunstwerke (Berlin), Palazzo delle Arti (Napoli), Everson Museum (NY), Kunstverein Schwerin, New Center for Contemporary Art (Louisville), MACRO, Museo d’Arte Contemporanea (Rome), Art Pavilion in Zagreb, Albright Knox Gallery (Buffalo, NY), Astrup Fearnley (Oslo). Hun er representert i offentlige og private samlinger internasjonalt.