SISSEL BLYSTAD

Fredag 1. april åpner Kunstgarasjen utstilling med Sissel Blystad. Hun presentere en rekke nye mindre arbeider og en serie tegninger fra 1997, med mer! De nye mindre arbeidene er som abstrakte collager, bygget opp av rester av ulltråd som hun har farget selv. Sissel sier at hun har en langsom arbeidsprosess med sine fargesterke abstrakte komposisjoner. Men utstillingsaktivitet må sies å være svært høy for tiden, og Kunstgarasjen et glad for å få være med.

Blystad er kunstneren bak Norges kanskje mest sette kunstverk: billedveven i Vandrehallen på Stortinget som man kan se nesten daglig når politikere intervjues på TV.

Sissel Blystad er født i Oslo i 1944 og har sin faglige bakgrunn blant annet fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (1964 – 65) og Bergens Kunsthåndverksskole (1968 – 70). Hun bor og arbeider i Bergen. Verkene hennes er kjøpt inn blant annet til Stortinget, St. Olavs Hospital i Trondheim, Norges Handelshøyskole, Gullfaks B og C, Fyllingsdalen sykehjem og USF Verftet. Hun har hatt høy utstillingsaktivitet både i inn- og utland.