SIMONE HOOYMANS: HOW BEAUTIFUL- HOW CATASTROPHIC

«How beautiful – How catastrophic» utforsker den transformerende kraften i en krise, så vel som en indre reise.
Animasjonene i utstillingen til Simone Hooymans er en symbolsk utforsking av tidens globale endringer og utfordringer. Arbeidet hennes har paralleller til historiske retninger slik som norsk nyromantisisme, som kjennetegnes av en søken etter storslått natur som en kontrast til det industrielle, tett befolkede urbane landskapet.

Simone Hooymans arbeider viser dobbeltheten i landskapet – illevarslende, men også vakkert og mektig. Dette omformer den globale krisen til noe vidunderlig, og det lekes med den vakre spenningen i naturen, som sjelden passer inn i en enkel lineær fortelling.
I stedet spiller det sammen i ukjente og uventede måter og produserer en stadig mer ukjent og uvented fremtid.

Simone Hooymans animasjon «Ras» (Earthfall) er hovedverket i utstillingen «How beautiful – How catastrophic». «Ras» hadde kinopremiere på årets BIFF-festival i Bergen og hadde utstillingspremiere på Statens Høstutstilling i Oslo og kan nå bli sett i Kunstgarasjen.

Hooymans er billedkunstner og arbeider med eksperimentell animasjon på ulike måter, ved hjelp av håndlagde blekk-og fargetegninger som hun kombinerer med datateknologi.
 Hun har samarbeidet med flere norske musikere, og har deltatt ved en rekke internasjonale gruppeutstillinger og filmfestivaler. Arbeidene hennes har blant annet blitt vist ved Høstutstillingen, Vestlandsutstillingen, Haugesund Kunstforening og kortfilmfestivalen i Grimstad. Simone fikk hederlig omtale på den norske kortfilmfestivalen Grimstad i 2017 for musikkvideoen Rett ned som hun laget sammen med gruppen Building Instrument.

Simone Hooymans bor og arbeider i det internasjonale AiR Kunstnarhuset Messen i Ålvik. Hun er utdannet ved Kunstakademiet for billedkunst i Arnhem (Artez) og Breda (St. Joost), Nederland.
Utstillingen er støttet av:
 Hordaland Kunstsenter / Bildende Kunstneres Hjelpefond, Billedkunstnernes Vederlagsfond.