KUNSTNERSAMTALE: SVEIN RØNNING – RIDING FENCES

I forbindelse med Svein Rønnings nye utstilling “Riding Fences” møter han Hilde Kjønniksen til samtale på Kunstgarasjen søndag 24.november Kl.14:00.

I denne samtalen skal de se nærmere på et omfattende kunstnerskap som spenner over hele 50 år. Hva kjennetegner dette kunstnerskapet? Hva har vært hans viktigste drivere? Og hvordan har han jobbet med sin siste utstilling Riding Fences? Dette er noen av spørsmålene som blir berørt. Velkommen!

Utstillingen “Riding Fences” er delvis retrospektiv med malerier og fotobaserte arbeider fra år 2000 frem til i dag, med hovedvekt på de siste tre årene.

SVEIN RØNNING (f. 1946) har sin utdannelse fra grafisk linje ved Bergen Kunsthåndverkskole, og fra Kunstakademiet i Warszawa hvor han studerte maleri. Helt siden 1970 har han hatt en omfattende utstillingsvirksomhet i inn- og utland og har i tillegg utført en rekke utsmykningsoppdrag, både i Bergen og andre steder i Norge. Han har også arbeidet med undervisning, blant annet som professor ved Kunsthøgskolen i Bergen.

HILDE KJØNNIKSEN (f.1974) bor og arbeider i Bergen. Hun arbeider hovedsakelig med maleri, tegning og collage. Hun ble utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen Avd. Kunstakademiet i 2002. Samme år var hun en av initiativtakerne til kunstprosjektet Vestlandske Kunstmisjon. Siden den tid har hun vært aktiv med flere utstillinger og utsmykkinger i Bergen og omegn. Hun er i dag tilknyttet Bergen Ateliergruppe og jobber også deltid som lærer i Kunst og håndverk.

Arrangementet er gratis.