Opus XVI: Hedvig Thorkildsen

Opus XVI: Hedvig Thorkildsen

«An Area of Land, Smaller Than a Forest»
Hedvig Thorkildsen arbeider med grafikk, og har denne gang laget en serie tresnitt, vakkert innrammet av resirkulert tropisk tre.
«An area of land, smaller than a forest» er et prosjekt med utgangspunkt i en form for resirkulering og kretser tematisk rundt bruk og gjenbruk.
Hedvig Thorkildsen arbeider ut i fra treverkets struktur, variasjon, bevegelse og rytme. Materialets egen karakter er utgangspunktet for den visuelle fortellingen. I arbeidet med treverket dannes det selvstendige nye former gjerne med referanser til arkitektur og natur.
Prosessen, formene og avtrykkene hører sammen. Avtrykkene speiler formene, formene speiler omgivelsene.
Til utstillingen ved OPUS, viser Thorkildsen enkelte verk i serien.

Hedvig Thorkildsen (f.1982) bor og arbeider i Bergen. Hun fullførte sin Mastergrad i Kunst fra Kunst og Designhøgskolen i Bergen i 2013. Hun arbeider med forskjellige medier fra grafikk, video, lyd og installasjon. Etter endt utdanning fra KHiB har hun stillt ut nasjonalt og internasjonalt. Av nyere utstillinger: Palmera Bergen, Høstutstillingen , Hubei Art Museum -Kina, Grafikens Hus –Sverige og Kunstgarasjen i Bergen. Kommende utstillinger: Bærum Kunsthall, Bodø Kunstforening og Arkivet Tou Trykk i Stavanger.

Program

VIEW ALL

Lysverket: Lars Staffan Evjen

Kunstgarasjen har gleden av å presentere Lars Staffan Evjen (f. 1945) på…

Line S. Hvoslef: Lydlandskap

Utstillingsperiode 21.mai-23. juni Kunstgarasjen er stolte og glade over å kunne invitere…