Opus XVI: Magnar Moen

Opus XVI: Magnar Moen

I Kunstgarasjens satelittutstilling på kulturhotellet Opus XVI, presenterer vi nye verk av Magnar Moen. Magnar Moen f. 1942, arbeider med tegning der kull, grafitt og sot kombineres. I denne blandingen utprøves egenskapene som bor i disse materialene. Tilfeldigheter i tegneprosessen gir erfaringer og visuelle opplevelser. Det kan handle om linjespill og rom, samspill mellom mørke og lys og overganger mellom masser som bygges opp og oppløses. Tegningene får etterhvert en egen vilje som hele tiden er på vei mot et nytt stadium.

Han skriver selv:
«Tegning handler om det grunnleggende ved tilværelsen; handling og sansning. Min oppmerksomhet under arbeidet er hele tiden rettet mot synliggjøring og tilblivelse.Det avgjørende blir møtet med strekens hendelser på papirflaten, og å la seg påvirke av dette møtet som betydningsfulle begivenheter.
Jeg tiltrekkes av kull som materiale. Kullets gjennomsiktighet, fleksibilitet og homogene farge gjør tegning til et direkte språk som krever oppmerksomhet og tilstedeværelse. Persepsjoner gripes i sin uskyldstilstand før de fordreies av tankens bearbeidelser. Slik blir tegneprosessen avlesbar og intensiteten i hendelsesforløpets detaljer bevares. Jeg vil at tegingene skal være steder åpne for subjektive tolkninger der både det lystbetonte og katastrofepregete kan ha plass.»

Arbeidene er til salgs, kontakt resepsjonen v/ Opus XVI eller Kunstgarasjen:
Heidi Jaeger -95756659/ postmaster@kunstgarasjen.no

Program

VIEW ALL

Charlotte Rostad: Hovedutstilling

Åpning fredag 22.mars kl.19.00 Separatutstilling: Charlotte Rostad: Hver gang vi fant et…

Jan Henning Larsen:Verdensbilde

Åpning fredag 22.mars kl.19.00. Jan Henning Larsen: Verdensbilde Utstillingsperiode 22.mars-14-april Vi er…

Opus XVI: Hedvig Thorkildsen

"An Area of Land, Smaller Than a Forest" Hedvig Thorkildsen arbeider med…

Lysverket:Torill Nøst

Siste dager med Torill Nøsts vakre fotoserie i Lysverkets restaurant. Bildene er…