Medlemsutstilling: Cecilia Jonsson/Inger Johanne Brautaset

Medlemsutstilling: Cecilia Jonsson/Inger Johanne Brautaset

Cecilia Jonsson
Prospecting: A Geological Survey of Greys, 2017

Prospecting: A Geological Survey of Greys er et tverrfaglig kunstprosjekt som benytter geologiske metoder for å utvinne, analysere og kategorisere mineralprøver. Fra en 170 meter dyp leteboring på Prestefjellet ved Kirkenes i Nord-Norge, har sylindere av steinmasse blitt hentet ut fra det 2,5 milliarder år gamle grunnfjellet, under letingen etter grunnfjellets nyanser av gråtoner.

Steinprøvene av metamorf gneiss ble så fraktet til Norges Geologiske Undersøkelses laboratorium i Trondheim, hvor Cecilia Jonsson foretok en rekke analyser og mikroskopi av steinen. Resultatet av hennes utforskning er et møte mellom biologi og historie, og retter seg mot forskjellene mellom objektive forskningsmetoder og personlige erfaringer.

Prosjektet er støttet av The Dark Ecology project, Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Hordaland Fylkeskommune, Bergen Kommune. Prosjektet ble utført i samarbeid med Hilde Mehti og Sonic Arts, NGU, LKV og Arctic Drilling.

Inger Johanne Brautaset
Brautaset har i en årrekke besøkt Midtøsten og hentet materiale til sine arbeider derfra. Arbeidene hun viser i Kunstgarasjen er en del av en pågående serie malerier og tegninger/broderier som tar Syria som utgangspunkt. Bildene forholder seg til den smertelige prosessen hvor strukturer i by og samfunn bygges, rives, gjenoppbygges. Bildene forteller om en palimpsest av selve byens materie. Disse lagene danner i Brautasets arbeid en slags arkeologi eller et slags vertikalt historiemaleri hvor man dykker ned i byggmassen.

Program

VIEW ALL

Collage-utstilling

Mange kunstnere jobber med collage som en del av sin arbeidsprosess, men…

Hovedutstilling:Bjørn Hegardt

TIRSDAG 15.MAI - 10.juni I utstillingen “Matters of Gravity” viser Bjørn Hegardt…

Grafikkdager

I samarbeid med Trykkeriet Bergen arrangerer vi Grafikkdager i Kunstgarasjen denne siste…

Bokutstilling

Mange av Kunstgarasjens kunstnere lager også kunstbøker eller Artist Books, som det…