LÅNT LANDSKAP – Kelly/Marhaug/Ojalvo

LÅNT LANDSKAP – Kelly/Marhaug/Ojalvo

Hovedutstilling 16.feb -18.mars
”Hengende over autovernet og utstrakt langs veien befinner det seg to kvinnekropper. De er både underliggjørende fremmedelementer i landskapet og i merkelig harmoni med sine omgivelser. Etter å ha studert bildet en stund kan en for eksempel oppdage en visuell likhet mellom den snirklete tatoveringen på kvinnens rygg og de snø-flekkede fjelltoppene i bakgrunnen. Den utstrakte kroppen langs veibanen antar noen av de samme bølgende formasjonene som fjellet i det fjerne. I første omgang kan bildene gi assosiasjoner til åstedsfotografier. Men kroppene oppleves ikke som livløse, de befinner seg resolutt og aktivt i omgivelsene, ofte som estetiske, andre ganger som gestiske og komiske elementer i landskapet.” Slik innleder Christine Hansen (KMD) sin tekst til utstillingen.

I denne utstillingen får vi presentert resultatet av fem års utforskning av møter mellom kropp, handling og landskap i tre ulike land. Prosjektet er et samarbeid mellom Marhaug (NO) Kelly (UK) og Ojalvo (USA) og finner sted i Norge, Storbitannia og USA. Her engasjerer kunstnerne seg i en utveksling med landskapet, hvor kropp blir landskap og landskap blir kropp – og de setter spor hos hverandre, slik at begge blir ubestemte og foranderlige.

I utstillingen i Kunstgarasjen får vi se de visuelle, håndfaste sporene etter disse handlingene i landskapet. Publikum møter tapeter som omskaper veggene til landskap, store inkjet-print samt en portfolio med 10 bilder fra prosjektet «Lånt landskap» i en vakker håndlaget eske.

Kunstnerne dreier tankene våre mot en rekke problemstillinger som oppstår i møtet med ulike landskap; motorveiens kontrast til landskapet omkring, hvordan kobberminer forandrer landskap, hvordan tiden former og omskaper skoger og kystlinje, og hvordan vann spiller en større og større politisk rolle i de store ørkenområdene bl.a. i USA.

Program

VIEW ALL

Lysverket:Torill Nøst

Torill Nøst viser en ny fotoserie i Lysverkets restaurant. Bildene er til…

Juleutstilling & Julemarked

I år inviterer Kunstgarasjen for første gang til en utvidet juleutstilling, med…

Hestvold & Fenn

Utstillingsperiode: 23.nov-21.des. UTVIDEDE ÅPNINGSTIDER: Onsdag - søndag 12-17 «På slutten av 80-tallet,…

Opus XVI: Magnar Moen

I Kunstgarasjens satelittutstilling på kulturhotellet Opus XVI, presenterer vi nye verk av…