HOVEDUTSTILLING: Therese Christensen – Malerier

HOVEDUTSTILLING: Therese Christensen – Malerier

Utstillingsperiode: 26. mai – 25. juni
Åpning: 26. mai kl. 18.00 – 21.00

I mai og juni viser Kunstgarasjen i Bergen en større utstilling av maleri og tegninger av Therese Christensen (1946-2017).

Hovedvekten av utstillingen vil være malerier fra 2015 og 2016, men utstillingen vil og ta for seg verk fra tidligere som fører frem til hennes siste arbeider. De siste maleriene til Therese Christensen rommer et spekter av maleriske hendelser. Visuelt danner de åpne handlingsfelt hvor den vannfortynnede akrylmalingen får spille seg ut på mangfoldig vis. De er gjennomgående luftige, transparente, nærmest svevende – det duse bomullslerretet er hele tiden til stede med sin varme fargetone og som det fysiske grunnlaget for det som skjer på og i duken.

Christensen hadde sin utdanning fra Vestlandets Kunstakademi, Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, og UCLA (University of California). Hun har hatt en rekke separat-utstillinger, og deltatt på gruppe- og kollektivutstillinger både i inn- og utland. Christensen er kjøpt inn av Museet for Samtidskunst, Bergen Kunstmuseum, Norsk Kulturråd, Stortinget med flere.

Program

VIEW ALL

Gerd Tinglum:Om Forandring

I medlemsutstillingen viser vi nå et stort verk av Gerd Tinglum, "Om…

Hovedutstilling:Unn Fahlstrøm

Unn Fahlstrøms bakgrunn som videokunstner ligger til grunn for hennes nye arbeider…

Lysverket: Tom Kosmo

I Kunstgarasjens satelittutstilling på Lysverket, presenterer vi verk av Tom Kosmo. Tom…