HOVEDUTSTILLING: Therese Christensen – Malerier

HOVEDUTSTILLING: Therese Christensen – Malerier

Utstillingsperiode: 26. mai – 25. juni
Åpning: 26. mai kl. 18.00 – 21.00

I mai og juni viser Kunstgarasjen i Bergen en større utstilling av maleri og tegninger av Therese Christensen (1946-2017).

Hovedvekten av utstillingen vil være malerier fra 2015 og 2016, men utstillingen vil og ta for seg verk fra tidligere som fører frem til hennes siste arbeider. De siste maleriene til Therese Christensen rommer et spekter av maleriske hendelser. Visuelt danner de åpne handlingsfelt hvor den vannfortynnede akrylmalingen får spille seg ut på mangfoldig vis. De er gjennomgående luftige, transparente, nærmest svevende – det duse bomullslerretet er hele tiden til stede med sin varme fargetone og som det fysiske grunnlaget for det som skjer på og i duken.

Christensen hadde sin utdanning fra Vestlandets Kunstakademi, Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, og UCLA (University of California). Hun har hatt en rekke separat-utstillinger, og deltatt på gruppe- og kollektivutstillinger både i inn- og utland. Christensen er kjøpt inn av Museet for Samtidskunst, Bergen Kunstmuseum, Norsk Kulturråd, Stortinget med flere.

Program

VIEW ALL

Hanskerommet: Kwestan Jamal Bawan

I Hanskerommet viser vi Kwestan Jamal Bawans tegninger i en intim installasjon.…

Gruppeutstilling: Kropp og landskap

I tilknytning til hovedutstillingen viser Kunstgarasjen en gruppeutstilling, hvor tre kunstnere viser…

LÅNT LANDSKAP – Kelly/Marhaug/Ojalvo

Hovedutstilling 16.feb -18.mars ”Hengende over autovernet og utstrakt langs veien befinner det…