David Rios: Borders, Boundaries, Limits

David Rios: Borders, Boundaries, Limits

Separatutstilling i Kunstgarasjen, 12.01.2018 til 04.02.2018

Kunstgarasjen åpner utstillingsåret 2018 med en stor separatutstilling av den bergensbaserte kunstneren David Rios. Utstillingen har fått tittelen Borders, Boundaries, Limits. Kjernen i Rios kunstnerskap handler om hvordan systemer endrer tilstand og søker likevekt. Ideen som styrer utviklingen er at all informasjon kan systematiseres og at det finnes utallige metoder for å gjøre dette. Hans arbeid med systemer er basert i en interesse for systemenes overgang fra en tilstand til en annen.

Til denne utstillingen arbeider Rios bl.a. med installasjon og grafikk, og gjennom disse mediene fokuserer utstillingsprosjektet på ytterkanter og grenser. Her er forskyvning og forflytting i fokus. I Kunstgarasjen vil David gjøre en stedsspesifikk installasjon, et fotografisk eksperiment hvor han framkaller et slags topografisk fotografi av et landskap, men i tre dimensjoner. Lyset som brukes til framkallingen kommer fra et laservater, som ved små forskyvinger omkring en akse kaster lys over to skulpturer av fjell.

Minimale forskyvninger kan skape gjennomgripende forandringer og nye grenser. Per definisjon er en grense ytterkanten av systemet den er en del av. En grense er den fjerneste bestanddelen av en helhet. Et annet av verkene i utstillingen er en skulptur som symboliserer et punkt som kalles utilgjengelighetspunkt – et punkt på land som er lengst borte fra havet, eller et punkt i havet som er lengst borte fra noe land. Grenser markerer begynnelsen og slutten og er grunnen til at vi kan differensiere mellom systemer. Ytterkantene er alltid i kontakt med det ytre og kreftene som beveger seg der og derfor svært dynamiske friksjonspunkter. Dette gjelder alt fra landegrenser til cellemembraner. Utstillingen vil vise både to – og tredimensjonale objekter, men kan også forstås som en helhet, nesten som et kart eller en topografi.

David A. Rios (f. 1983) er en Bergensbasert kunstner. Rios har en bachelor i fotografi og en master i kunst fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (2009).
Rios har deltatt i flere utstillinger i innland og utland. Blant annet ved Spriten Kunsthall, Visningsrommet USF, Høstutstillingen, Vestlandsutstillingen, Sørlandsutstillingen, Lyd Galleriet, Kunstmuseet Nord-Trøndelag, NordArt 2015 ( Tyskland ), SANDWICH ( Japan), Shetland Arts (Skottland), UCA Canterbury
(England), Kunstkraftwerk Leipzig ( Tyskland )

Program

VIEW ALL

Konsert for fiolin og pop band av Ketil Hvoslef

Åpningskonsert tirsdag 21.mai kl.19.00 Konsert for fiolin og pop band av Ketil…

Line S. Hvoslef: Lydlandskap

Tirsdag 21.mai kl.19.00 Utstillingsperiode 21.mai-23. juni Kunstgarasjen er stolte og glade over…

Konsert og Soundpainting: Jostein Stalheim m/fl

Fredag 24.mai kl.19.00. I forbindelse med Line S. Hvoslefs utstilling «Lydlandskap», byr…

Kunst og Vin

Tirsdag 28.mai kl.18.00-19.00 + kunstbar til kl.21.00 Våre populære Kunst og Vin-smaking…