Charlotte Rostad: Hovedutstilling

Charlotte Rostad: Hovedutstilling

Åpning fredag 22.mars kl.19.00
Separatutstilling: Charlotte Rostad:
Hver gang vi fant et av svarene vi lette etter, innså vi at det førte til enda flere spørsmål.

Utstillingsperiode 22.mars – 14 april

«Hvis du ser for deg at Charlottes skrekkslagne ansikt glir over i et smil, så har du et brukbart bilde på hennes arbeid som helhet: vekslingen mellom det frastøtende og det humoristiske står sentralt. Og selv om grunntonen er mørk, så er den på ingen måte gjennomtrukket av svartmaling. I møte med Charlottes verk og utstillinger, blir jeg ofte minnet på to beslektede Tom Waits-sitater: «I like beautiful melodies (Charlottes teknikk) telling me terrible things (Charlottes motiver).» og «I like my town with a little drop of poison.»

I Charlottes utstillinger finner du tegninger som spenner fra A6, til verk som er 5-6-7 kvadratmeter store. Og la det være sagt, én gang for alle: den tekniske utførelsen (av hvert eneste verk) er – i mine øyne – formidabel. Konfrontert med disse tegningene, er det tilnærmet umulig ikke å tenke: Når fullførte jeg sist noe som krevde en brøkdel av konsentrasjonen, dedikasjonen og tålmodigheten som ligger bak disse arbeidene?»
Espen Stokke, fra teksten Alt Kan Skje

Charlotte Rostad skaper situasjoner der betrakter er usikker på hva de ser; tegninger der det ikke er noen tvil om hva som er avbildet, men der handling og kontekst brytes opp, og det blir opp til betrakter å gi mening til det de ser.
Tegningene baserer seg på ulike billedarkiv. Motivene hentes fra både personlige fotografier og funnet materiale, og spenner seg fra det intimt private til dokumentasjon av historiske hendelser.

Kunstgarasjen ønsker velkommen til en spennende utstilling!

«Jeg streber etter å fortelle et flettverk av historier, som blir knyttet sammen og dermed forteller oss noe, ikke bare om sine egne historier, men om historie i seg selv.»
Charlotte Rostad

Program

VIEW ALL

Lysverket: Lars Staffan Evjen

Kunstgarasjen har gleden av å presentere Lars Staffan Evjen (f. 1945) på…

Line S. Hvoslef: Lydlandskap

Utstillingsperiode 21.mai-23. juni Kunstgarasjen er stolte og glade over å kunne invitere…